Wandeling door Joure met Augmented Reality

Wandel door Joure met de MeAr Fryslân app. In deze app zit de -gratis- wandeling door historisch Joure. Laat je verrassen en ontdek de bijzondere verhalen als je langs de prachtige route loopt.

Met de MeAR Fryslân app werkt met behulp van location-based storytelling. Je rijdt, fietst of loopt een route en door middel van augmented reality zie je met je smartphone dingen die er niet echt zijn. Dit gebeurt door een digitale laag die als het ware over de werkelijkheid gelegd wordt.

HOE GEBRUIK IK DE APP?

GA NAAR DE GOOGLE PLAY STORE OF DE APP STORE

Download de MeAR Fryslân app. Dit werkt het snelst via WiFi. Je wordt gevraagd om toestemming te geven om je locatie te gebruiken. Hiermee kan de app gebruik maken van GPS. Mocht de MeAR Fryslân app niet verschijnen in de store dan is je telefoon niet geschikt voor augmented reality.

UITLEGMENU

Bij een eerste gebruik van de app verschijnt er een uitlegmenu op je scherm. Lees deze aandachtig door. Hierna kun je de app starten. Mocht je toch nog terug willen keren naar het uitlegmenu, klik dan tijdens de route rechtsboven in het scherm en je bent terug in het uitlegmenu.

DOWNLOAD DE ROUTE (gratis voor Joure)

Als je de route hebt gedownload, word je nog gevraagd om een routekaart te downloaden. Dit is de overzichtskaart van het gebied. Op deze kaart staan belevingspunten. Wanneer je een belevingspunt hebt geopend, verschijnt er onderaan de pagina een “beleef meer” button. Druk op deze knop en draai je toestel horizontaal. Zoek de “play” button en druk op deze knop. De AR beleving zal nu opstarten (zorg ervoor dat je scherminstelling op automatisch meedraaien staat en niet op portrait)

HELPDESK

Ervaar je problemen met de app of met het downloaden? Check of je voldoende geheugen hebt. Het kan ook helpen de app helemaal af te sluiten en opnieuw op te starten. Blijf je problemen ervaren met de app, neem dan contact op met helpdesk van MeAr Fryslân

op 06-26083904 of [email protected]. Wij helpen je graag op weg!