Over Joure

Midden in het Friese Merengebied en centraal gelegen aan de A7 vind je Joure, een groot dorp dat net geen stad is, en daarom in de Friese traditie Vlecke wordt genoemd. En dat is precies wat je terug ziet als je Joure leert kennen: een dorp met stadse kwaliteiten.

Al eeuwen is Joure een ondernemende vlecke. Joure herbergde vroeger al bovenmatig veel vakmensen, zoals scheepsbouwers en klokkenmakers. Het bekendste voorbeeld is Egbert Douwes, die in 1753 de grondslag voor het huidige Douwe Egberts-concern legde. In Museum Joure vind je er alles over! De winkelstraat de Midstraat ademt een fijne sfeer met de leuke kleine winkels en gezellige restaurantjes, kroegjes en terrassen. In Joure is altijd wel wat te doen. Neem bijvoorbeeld bekende, populaire evenementen als de Friese Ballonfeesten, het grootste ballonevenement van Europa!

Natuurlijk moet iedereen de sfeer van Joure vooral zelf ervaren. Dus ontdek Joure en laat je verrassen door de sfeer, levendigheid en het vakmanschap dat Joure te bieden heeft!