Wandel door Joure met de MeAR App

Wandel – coronaproof – door Joure met de MeAR Fryslân App! In deze App zit de gratis wandeling door historisch Joure. Laat je verrassen en ontdek de bijzondere verhalen tijdens deze mooie wandelroute!

Met de MeAR Fryslân app werkt met behulp van location-based storytelling. De wandeling duurt ongeveer een uur.

Je rijdt, fietst of loopt een route en door middel van Augmented Reality zie je met je smartphone dingen die er niet echt zijn. Dit gebeurt door een digitale laag die als het ware over de werkelijkheid gelegd wordt.

Hoe gebruik je de App?
Ga naar de Google Play Store of de App Store
Download de MEAR Fryslân App. Dit werkt het snelst via WiFi. Er wordt gevraagd om toestemming te geven voor het gebruik van je locatie. Dan kan de App namelijk gebruik maken van GPS.NB. Mocht de MeAR Fryslân app niet verschijnen in de store dan is je telefoon helaas hoogstwaarschijnlijk niet geschikt voor Augmented reality.

Uitleg menu
Bij een eerste gebruik van de App verschijnt er een uitleg menu op je scherm. Lees deze  door. Hierna kun je de App starten. Mocht je terug willen keren naar het uitleg menu, klik dan tijdens de route rechtsboven in het scherm, en je bent terug in het uitleg menu.

Download de route (gratis voor Joure!)
Als je de route hebt gedownload, word je gevraagd om een routekaart te downloaden. Dit is de overzichtskaart van het gebied. Op deze kaart staan belevingspunten. Wanneer je een belevingspunt hebt geopend, verschijnt er onderaan de pagina een ‘beleef meer’ button. Druk op de button en draai je toestel horizontaal. Zoek de ‘play’ button en druk op vervolgens op deze button. De Augmente Reality beleving zal nu opstarten.

PS. zorg ervoor dat je scherminstelling op automatisch meedraaien staat en niet op portrait.

Helpdesk
Ervaar je problemen met de App of met het downloaden? Check eerst of je voldoende geheugen hebt. Het kan ook helpen de App even helemaal af te sluiten en opnieuw op te starten.

Blijf je problemen ervaren met de App? Neem dan contact op met helpdesk van MEAR Fryslân via 06-26 08 39 04
of mail naar [email protected]