vr. 18 augustus 2017

Romantische markt

Romantische markt

Ook dit jaar zal Joure voor een dag zich omdopen tot een echte Mont Martre Markt. Ruim 250 kramen zullen de Midstraat omtoveren tot een prachtige en bovenal gezellige Romantische Markt.

Ambachten
Nieuw dit jaar zijn een twaalftal oude ambachten van de stichting Onstwedder Gaarv’n.
Het doel van deze stichting is om bekendheid te geven aan oude, vooral agrarische ambachten en deze in stand te houden. Zo zijn er onder andere de volgende ambachten zien: Klompen maken, veldsmeden en touwslaan.

Kunstmarkt
Vanaf het D.E. plein tot aan de Jouster Tour is er een grote kunstmarkt. Zo’n veertig deelnemers waaronder schilders, beeldhouwers, edelsmeden en portrettekenaars exposeren en verkopen hun kunstwerken. De bezoekers zullen zich voor even wanen op een echte Mont Martre markt, waar antiek, brocante en curiosa samenkomt. Een ganzenparade amuseert het publiek met een wandeling door de Midstraat.


Verzamelmarkt

Nederland kent meer dan een miljoen gedreven verzamelaars op de meest uiteenlopende gebieden. Niet zo gek dus dat de verzamelmarkt de hele één kilometer lange Midstraat nodig heeft om de collectie uit te stallen. Vintage-artikelen zullen daarbij niet ontbreken. Vintage is een opkomende trend in Nederland. Oude, waardevolle, exclusieve spullen uit een bepaalde tijdsgeest vinden een nieuwe eigenaar. Honderden gespecialiseerde standhouders zullen exclusieve spullen aanbieden.
Tussen Kunst en Kitsch Kunst- en antiekkenner dhr. Bonhof van Artafact zal met een voormalig medewerker van Sotheby’s uit Londen kostbaarheden van het publiek (gratis) taxeren. Net zoals bij het AVRO-programma Tussen Kunst en Kitsch kan iedereen zijn pronkstok meenemen en laten beoordelen.

Op het DE-plein zijn tevens weer de nostalgische Verkadealbums, oude schoolplaten en plaatjesalbums van Anton Siedsma te vinden. De albums worden verkocht, maar je kan ze ook omruilen met albums van jezelf. De meegebrachte albums kan het publiek ook laten taxeren. De organisatoren van de Romantische Markt raadt iedereen aan om de albums en losse plaatjes mee te nemen.

Deel deze pagina