Sinterklaas huis

za. 18 november - di. 5 december 2017

Sinterklaas huis

Ook dit jaar logeert Sinterklaas in de midstraat (nr 99). Omdat hij het nu ‘s avonds en ‘s nachts heel druk heeft ligt hij overdag te slapen… dus wel zachtjes doen ;-)

Maar.. je kunt natuurlijk altijd een berichtje of mooie tekening achterlaten via de brievenbus! Dan zal hij geweldig leuk vinden!

» Meer info
Sinterklaassprookje

vr. 1 december 2017

Sinterklaassprookje "Sinterklaas en Vadertje Tijd"

Het is weer Sinterklaastijd en dit jaar logeert Sinterklaas bij zijn oude vriend Vadertje Tijd. Vadertje Tijd heeft een klokkenwinkel met allemaal bijzondere klokken. Dat vinden de twee boeven Tik en Tak ook. Na een aantal pogingen slagen ze erin om de Belangrijkste Klok van alle klokken te stelen: De Grote Springklok.....deze klok kan vooruit en achteruit in de tijd springen. Vadertje Tijd gebruikt hem om van de zomertijd naar de wintertijd te gaan en om een nieuw jaar te laten beginnen.

» Meer info
Modelspoorbeurs

za. 2 december 2017

Modelspoorbeurs

Op de beurs kan men snuffelen tussen kramen met allerlei gebruikte treinen en andere spoorse zaken, en even lekker bijpraten over deze oude hobby die begonnen is met opwindtreintjes en tegenwoordig gestuurd wordt door de modernste digitale technieken.

» Meer info
Kerstmarkt

zo. 17 december 2017

Kerstmarkt

Kom helemaal in de kerststemming op de Kerstmarkt In de winkelstraat van Joure. In de Midstraat zullen kraampjes staan tijdens de Kerstmarkt. Tijdens de sfeervolle kerstmarkt kunt u ook gezellig een hapje en een drankje doen op één van de terrassen. En er is ook volop leuke muziek en vertier. 

» Meer info
Kerstoratorium Messiah - G.F. Handel

di. 19 december 2017

Kerstoratorium Messiah - G.F. Handel

Kersttraditie in Joure. Op dinsdag 19 december zal er in de H. Mattheus -kerk te Joure om 19.30 uur het allermooiste kerstoratorium Messiah - G.F. Handel worden uitgevoerd door het Nationaal Symfonisch Kamerorkest, diverse solisten en het Noord Nederlands Kamerkoor (dirigent: Jan Vermaning).

» Meer info