Burendag bij Museum Joure

za. 23 september 2017

Burendag bij Museum Joure

Burendag is een jaarlijks terugkerend feest dat je samen viert met je buren en de buurt. Museum Joure doet dit jaar mee aan burendag. Alle Jousters mogen op 23 september gratis naar binnen bij ‘buurman’ Museum Joure om samen te genieten van de Jouster geschiedenis van Douwe Egberts, de klokkenmakers, zilversmeden en kopergieters. Na het bezoek kunnen Jousters gezellig bij te kletsen in het museumcafé onder het genot van een gratis kopje koffie of thee.

» Meer info
Jouster Merke

do. 28 september 2017

Jouster Merke

Een eeuwenoude traditie die al meer dan 500 jaar vele boeren en burgers naar Joure trekt is de Jouster Merke. Niet-friestaligen denken meestal dat hiermee de ‘jaarmarkt’ wordt bedoeld en dat klopt ook. Maar ‘merke’ is ook het Friese woord voor ‘kermis’. De Jouster Merke is dus een jaarmarkt en kermis ineen! Een groot feest dat al sinds 1466 steevast de vierde donderdag van september wordt gehouden.

» Meer info
Mode Koopzondag

zo. 1 oktober 2017

Mode Koopzondag

Deze koopzondag staat in het teken van mode! De Midstraat zal een lange catwalk zijn waar je de nieuwste trends en mode voorbij ziet komen! De middag wordt omlijst door muziek en theater. De winkels zijn geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

» Meer info
Modelspoorbeurs

za. 21 oktober 2017

Modelspoorbeurs

Op de beurs kan men snuffelen tussen kramen met allerlei gebruikte treinen en andere spoorse zaken, en even lekker bijpraten over deze oude hobby die begonnen is met opwindtreintjes en tegenwoordig gestuurd wordt door de modernste digitale technieken.

» Meer info
Modelauto ruilbeurs

za. 11 november 2017

Modelauto ruilbeurs

Sinds 1982 een begrip voor verzamelaars van miniatuur auto's, vrachtwagens en landbouwwerktuigen. De vrije toegang voor het publiek maakt dat het een gezellig treffen is tussen verzamelaars en beginnende jonge verzamelaars.

» Meer info
Intocht Sinterklaas

za. 18 november 2017

Intocht Sinterklaas

Op zaterdag 18 november zet Sinterklaas weer voet aan wal in Joure. Rond 14.00 uur vaart de goedheiligman met zijn Pieten de Jouster haven binnen. Op zijn witte schimmel maakt Sinterklaas een tocht door de Midstraat. De Pieten hebben de zakken gevuld met pepernoten en ander lekkers. Kom dus deze zaterdag gezellig naar het centrum en vier het feest mee!

» Meer info